vemdalen 2010

okej, nu kommer den efterlängtande berättelsen om min lilla skidsemester i vemdalen i år. Detta är så en sann historia där allt hände, både roliga och tråkiga händelser. Allt från "vilken backe bitch" till kalla snöväder och sned kollande svenskar.  

Lördag
Dagen började slött, det var som vilken start som helst. Packning, stress, packning, stress, stress och stress. Speciellt åt den tiden när vi skulle iväg, en såndär vanlig stökig start. Väl i bilen hade man tråkigt, det hela bestod av musik lyssnaden, några konversationer med Hanna och hennes morsa.
Tyvärr hade båten vi skulle fara med blivit försenad... så i kön fick vi stå över någon timme i väntan på båten -.- dödstråkigt.
Slutligen på båten och påväg från tråkiga finland började resan påriktigt ^^ tax-free shopping och roliga nattsamtal i hytten. speciellt för Hanna och Ida som hade svårt att hålla mun på natten :P

Söndag
Eftersom hela den här dagen bestod av bilfärden från stockholm till vemdalen tar jag det kortfattat.
Bilresan var som föregående: musik och prat och flumm. Hanna fotade bilder på sig själv och mig. Vi pausade vid Frasses hamburger restaurang, som sög. >:P enligt oss då. Det var ohållbara möbler, kalla hamburgare och konstiga franskisar. Det enda som dög var drickan.
vi körde en bit igen med bilen, såg en vildren på vägen. o.O
Väl vid Vemdalsskalet var de skoj. Yes tänkte man, då var man här igen då. ^_~ Medan de vuxna sökte nyckar och sånt stuff till stugorna passade vi ungdomar på att besöka skidshoppen. skulle gärna köpa massor av kläder därifrån men då måste man nog ha pengar som joakim von anka. xD
När vi kom till stugan gjorde vi den bästa anpassningen: välja rum, sätta på TV:n och se på MTV i soffan. Och där satte vi och glodde tills natten kom.

Måndag
Idag började egentliga skiddagarna...fast vi vaknade typ klockan 9 och for till backarna 11 tiden xP
vi rännade i backarna hela dagen, for in då och då på cafeet och värmde oss. en bra start för veckan. Dock var vädret skit kallt. huj huj..
...
hanna: alltid redo!

när skidbackorna stängdes för dagen for vi hem till stugan, åt pizza och såg på tv. Sen tog dagen slut.

Tisdag
Åter kallt väder. >.< Men vi överlevde i backorna som vi terroriserade. Vi provade idag att åka off-pist. det var kul :D fastän man trillade då och då.
jtujty
på kvällen gick vi till hannas kusiner: tessa, sara och pupi.Som också var på resa till vemdalen och hade en stuga nära oss. Vi var hos dem en stund tills vi skulle fara med dem och äta ute till en resaurang. Det var riktigt trevligt. God mat och så.
Efter det såg vi åter på TV: Hogan Knows Best, bland annat. ;)

Onsdag
Idag hade kylan lättat en aning. Tur det för jag hade blivit förkyld. D; höll på att dö i sängen på morgonen. Men som tur var att man endå hade krafter till att åka slalom.
vi hade roligt i stolliftarna idag. Jag, hanna, ida och cessan + några okända svenskar satt på en fem platsers lift och vi hade ett roligt samtal där medan vi åkte upp. Bland annant att ida frågade oss hej hörrni, vilken backe, which? haha och där hörde vi alla fel och trodde hon sa: vilken backe bitch? xD (svenskarna bredvid oss måste ha varit fundersamma) och med den meningen hade vi roligt med resten av resan.
Idag hade vi äventyr i off-pisten. Vi trillade omkull då och då, hanna rasade in i en gran, tappade bort sin skidstav som vi letade efter i ca. 10min.
htjt

hanna i sin boplats. Hon verkar trivas :)
yhyhy
hanna är lycklig, efter att ha hittat sin stav i snömassan.

vi åkte vidare, hade kul, åt på cafeet igen och skidade hem till stugan och chillade. Ennu ett avsnitt av Hogan Knows best. åter en chill kväll.

torsdag
idag blev det åter varmare.runt -10 grader skulle jag tro. Och idag var lite som igår. äventyr i riktiga naturen. ;D
trtu5

vi joxade lite med off-pisten idag igen och rasade ennu en gång i snöhögar, lyckat.
Idag skulle det vara kvälls åkning också, men jag kunde inte fara för jag var för förkyld och flunssig, blä. + så hade cessan också blivit det, stackarn. ;( så det var endast ida och hanna som for iväg och skida på kvällen.
jnyjrf

aja, just det, vi var idag också och hoppade i funparken. riktigt kul :P
fgg
ida som reilar.
Gissa hur dagen slutade: MTV xD

Fredag
Idag var det någon slags tävlings dag på gång i funparken. Kexchoklad reklambilen juttun var där och donade med något. :P Iallafall så var det pron trixare och hoppare där, stora som små och gjorde alla möjliga hoppstilar. Dessvärre så missade vi tävlingen när vi var i de andra backorna och åkte. Så vi kunde inte se när de hoppade. :/ Hanna provade också på att åka snowboard. Hon tog idas snowboard och ida tog hannas bladez.
flum och roligt hade vi i backorna. finns inte så mycket mer och berätta xD
på kvällen kom tessa, sara och pupi till oss och vi åt plättar :3 nam. Vi såg på the Osbournes family. som va skit kul, speciellt med Ozzy Osbourne som var lite slut och ville ha en brasa tänt på en strand XD (wtf?) och när vattnet kom och störde elden sa han bara - fuck off. hahaha, vi hade så jävligt kul åt det.

Lördag
Sista skiddagen, tragiskt. Plus så var det en extra slö dag, då man inte på det sättet orkade skida :P man satt med andra ord på cafeet en lång stund. Dessutom var vädret jävligt för den delen. Det var iskall vind på toppen som var pinande. Så det blev inte av med så mycket slalom åkningen idag.
Denhär dagen kändes inga rolig för man ville ju inte hem till finland. D:  Man ville ju vara här en vecka till eller stanna här hela året. Usch usch usch.
TV:n var förstås viktigaste på kvällen, vi hade också roliga disskussioner och sånt. När man for och sova kände man sig deppig, men senare hade hanna och jag en flum diskussion på gång. Vi pratade om vargbröder boken som vi inte hade mycket till minne av. det ledde ungefär till såhär:

Jag: hanna, vad hette han där jappen, i sälklanen, han där som blir kär i Renn?
hanna: vet inga riktigt.
jag: tyckte att det var något på Ba-
Hanna: bal..?
Jag: Balle?!
Hanna lmao. XD XD lol
 
just det, så kom vi fram till att han hette Balle. (fast jag checkade senare hemma och läste att han hette Bale, vi var nära >:P )
Sedan frågade hanna vad jagad av klanerna boken handlade om nu igen och då svarade jag:
Det var något att Torak stack till någon sjö och någon ormschaman kvinna hade roligt och joxade, mixade och fifflade med Toraks hälsa, hon hade lite kul...(där misstolkade hanna handlingen och tänkte på något pervot )

ett annat samtal var om överbeskyddare i böcker. T.ex Dumbledore i HP att dom oftast är homosexuella. Då betyder det att kanske Finn-kedinn i vargbröder också är det o.O haha. Sen blev diskussionerna värre..sen somna vi 


Söndag
Idag var det den tragiska slutet på resan: hemåkningen.
Med andra ord. Sittande i bilen hela dagen och dö ut.
Under bilresan planernade hanna och jag hur vi skulle kunna vända om fara tillbaka till vemdalen och gömma oss där hela livet. Dock gick aldrig planerna i verket.
Vi pausade på någon mysko varuhus ställe. Där shoppade vi en halvtimma sedan stängde de >.< och de blev vi sura över.
Vi kom även på att min finska lärare har för följt oss hela vägen tillbaka(hon och hennes familj har också varit till vemdalen) för vi mötte dem i varuhuset och på båten. Så där hade vi även planer på att köra in i skogan och förvirra dem i sverige att de inte kommer till finland på en hel vecka = inga finska lektioner :D (skämt åsido)
I båten var vi i tax-free och shoppade. PÅ kvällen åt vi middag i båtens restaurang och sedan for vi till hytten och sova.
Och den natten var värst. Ida hade överenergi och bråkade med mig på natten. Bl.a. med att frågan vad klockan är flera gånger när jag hade somnat >.O + så trillade hon ur sin säng(observera att hon sovde i sängen högst upp) när hon skulle ta sin ipod. Sedan dunkade hon med sin ipod i min skalle ennu till. >.<

Måndag
värsta dagen för nu är det direkt skoldag.
hat dag.
som tur var att man missade två timmar modersmål på morgonen :3
där tog resan slut. ajjo, på vår trappa hade det rasat lite snö från taket.



Det var allt om hela resan, jag hade kul, resten hade kul  så det var ennu en gång en lyckad resa. :D




Kommentarer
Postat av: hanna

V E M D A L E N <3

2010-03-07 @ 15:27:48
URL: http://wiu.blogg.se/
Postat av: Anna

SV: jaah <3 ;D ja flyr dit snart igen. :P

2010-03-07 @ 19:19:34
URL: http://anchikun.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0